Sushi z wędzonym łososiem

Sushi z wędzonym łososiem

4.7 172 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk

Składniki

  • 250 g ryżu do sushi
  • 1200 g wody
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka pasty wasabi
  • 20 g octu ryżowego
  • 2 łyżki ziaren sezamu, prażonych
  • 2 łyżki sera mascarpone plus dodatkowa ilość do posmarowania łososia
  • awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 3 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
  • ogórek ilość do nadziania sushi, bez nasion, pokrojonego w słupki (ok. 0,25 szt.)
  • 8 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
  • 4 płaty wodorostów nori
  • 200 g wędzonego łososia pokrojonego w cienkie płaty

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 38.9 kcal / 162 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 2.3 g
Węglowodany 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...