Urządzenia i Akcesoria
Sushi z wędzonym łososiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk
Składniki
-
250 g ryżu do sushi
-
1200 g wody
-
2 łyżki octu ryżowego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
3 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżeczka pasty wasabi
-
20 g octu ryżowego
-
2 łyżki ziaren sezamu, prażonych
-
2 łyżki sera mascarpone plus dodatkowa ilość do posmarowania łososia
-
awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 3 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
-
ogórek ilość do nadziania sushi, bez nasion, pokrojonego w słupki (ok. 0,25 szt.)
-
8 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
4 płaty wodorostów nori
-
200 g wędzonego łososia pokrojonego w cienkie płaty
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.8 g
Kalorie
162 kJ /
38.9 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sushi temaki
1 h 30 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 h 45 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 h
Ryż do sushi
1 h
Sushi z pieczarkami portobello
1 h 30 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 h 30 min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1 h 30 min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 h 20 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 h 25 min
Sushi nigiri
1 h
Sushi z krewetkami w tempurze
2 h 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 h 20 min