Sushi z kaszy bulgur z łososiem

Sushi z kaszy bulgur z łososiem

4.2 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk

Składniki

  • 500 g wody
  • 150 g kaszy bulgur
  • 20 g octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka pasty wasabi
  • 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych wzdłuż w 1 cm plastry (sashimi, patrz wskazówka)
  • 80 - 100 g marchewki pokrojonej w 3 mm słupki (patrz wskazówka)
  • 4 wodorosty nori
  • 2 łyżki imbiru marynowanego odsączonego z zalewy
  • awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 2 mm plastry (ok. 0,5 szt.)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 35.5 kcal / 149 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...