
Urządzenia i Akcesoria
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk
Składniki
-
wody500 g
-
kaszy bulgur150 g
-
octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
sosu sojowego3 łyżki
-
pasty wasabi1 łyżka
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych wzdłuż w 1 cm plastry (sashimi, patrz wskazówka)200 g
-
marchewki pokrojonej w 3 mm słupki (patrz wskazówka)80 - 100 g
-
wodorosty nori4
-
imbiru marynowanego odsączonego z zalewy2 łyżki
-
awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 2 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
35.5 kcal /
149 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska