Urządzenia i Akcesoria
Tamarind whiskey Sour
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 glasses
Składniki
Spiced syrup
-
water250 g
-
sugar250 g
-
cinnamon quill1
-
star anise2
-
whole cloves2
-
grated nutmeg2 pinches
-
orange peel no white pith (4 x 1 cm strips)6 pieces
Cocktail
-
tamarind paste80 g
-
ice cubes plus extra serve100 g
-
freshly squeezed lime juice80 g
-
whiskey160 g
-
dehydrated orange slices (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 glass
Sód
3.6 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
499 kJ /
118.8 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chopped Asian Salad
20 min
Three Egg French Omelet
30 min
Cold and Flu Tea Bombs
6 godz. 25 min
Whipped Kahlua® coffee
5 min
Browned lamb mince
20 min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 10 min
Creamy potato mash
30 min
Hugo Spritz
25 godz. 10 min
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz.
Dubai pistachio chocolate balls
1 godz. 45 min
Chilli mussels with risoni
35 min
Muffin pan chorizo frittatas
30 min