Urządzenia i Akcesoria
Nasi Goreng Kampung
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
water400 g
-
Basmati rice rinsed200 g
-
garlic cloves3
-
shallots100 g
-
fresh red chillies3
-
bird's eye chillies2
-
dried anchovies raw30 g
-
salt½ tsp
-
cooking oil50 g
-
long beans cut in thin slices (2 - 3cm)100 g
-
carrots diced50 g
-
fish cakes (opcjonalnie) cut in thin slices100 g
-
fish sauce1 tbsp
-
oyster sauce1 tbsp
-
white pepper powder½ tsp
-
dried anchovies toasted, to garnish20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1250.4 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1596.2 kJ /
381.5 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
54.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam Balado
45 dk
Kek Batik Indulgence
24sa 45 dk
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 dk
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1sa 30 dk
Sambal Sotong
1sa 15 dk
Daging Merah
35 dk
Sambal Tumis
1sa 10 dk
Kam Heong Chicken
1sa 20 dk
Ayam Masak Kicap
40 dk
Mee Goreng Mamak
20 dk
Ayam Paprik
30 dk
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 dk