Urządzenia i Akcesoria
Nasi Goreng Kampung
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
water400 g
-
Basmati rice rinsed200 g
-
garlic cloves3
-
shallots100 g
-
fresh red chillies3
-
bird's eye chillies2
-
dried anchovies raw30 g
-
salt½ tsp
-
cooking oil50 g
-
long beans cut in thin slices (2 - 3cm)100 g
-
carrots diced50 g
-
fish cakes (opcjonalnie) cut in thin slices100 g
-
fish sauce1 tbsp
-
oyster sauce1 tbsp
-
white pepper powder½ tsp
-
dried anchovies toasted, to garnish20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1250.4 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1596.2 kJ /
381.5 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
54.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
20 min
Char Kway Teow
25 min
Sup Buntut
3 godz.
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Ayam Paprik
30 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Chicken Rendang
1 godz. 35 min
Sambal Kangkung
10 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Ayam Masak Kicap
40 min