Nasi Goreng Kampung

4.3 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water
    400 g
  • Basmati rice rinsed
    200 g
  • garlic cloves
    3
  • shallots
    100 g
  • fresh red chillies
    3
  • bird's eye chillies
    2
  • dried anchovies raw
    30 g
  • salt
    ½ tsp
  • cooking oil
    50 g
  • long beans cut in thin slices (2 - 3cm)
    100 g
  • carrots diced
    50 g
  • fish cakes (opcjonalnie) cut in thin slices
    100 g
  • fish sauce
    1 tbsp
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • white pepper powder
    ½ tsp
  • dried anchovies toasted, to garnish
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1250.4 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1596.2 kJ / 381.5 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 54.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...