Urządzenia i Akcesoria
Singapore Chilli Crab
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
cooking oil100 g
-
dried chilli soaked to soften4
-
fresh red chillies cut in half2
-
garlic cloves5
-
shallots50 g
-
bird's eye chilli (chilli padi)2
-
dried shrimp soaked10 g
-
roasted shrimp paste (belacan)5 g
-
tamarind paste1 tbsp
-
salt1 tsp
-
water plus 4 tbsp water500 g
-
tomato ketchup70 g
-
sugar15 g
-
chicken stock powder, homemade1 tsp
-
medium crabs cut into 5 pieces2
-
cornflour (starch)2 tbsp
-
eggs beaten2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
720.8 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1839.9 kJ /
439.8 kcal
Tłuszcz
35.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Cereal Prawns
30 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Pandan Sponge Cake
1 godz.
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
30 min
Singapore Laksa
55 min
Char Kway Teow
25 min
Buttermilk Chicken
1 godz. 10 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Sliced Fish Tofu Soup
2 godz. 10 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min