Urządzenia i Akcesoria
Tort Czarny Las
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
10 porcji
Składniki
-
6 jajek
-
150 g cukru
-
150 g mąki pszennej najlepiej przesianej
-
30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego, najlepiej przesianego30 g kakao naturalnego, niesłodzonego najlepiej przesianego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
800 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
80 g cukru pudru
-
1 ½ opakowania gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao (150 g)
-
1 - 2 słoiki wiśni amarena, w syropie bez pestek (400 g każdy, łączna waga po odsączeniu 220-440 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.3 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
2547.2 kJ /
608.8 kcal
Tłuszcz
33.7 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Węglowodany
69.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 godz.
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Tort
3 godz. 10 min
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min