Alcachofras com chalotas e ervilhas e batatinha nova

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 doses

Składniki

  • alcachofras (200-250 g cada aprox.)
    6
  • limões
    3
  • alho
    1 dente de
  • salsa só as folhas
    10 g
  • hortelã só as folhas
    4 pés de
  • azeite
    35 g
  • chalota
    80 g
  • tomilho só as folhas
    5 pés de
  • vinho branco seco
    100 g
  • água mais q.b. p/ cobrir
    400 g
  • sal
    1 c. chá de
  • vinagre
    20 g
  • batatinha nova cortada em metades
    400 g
  • ervilhas frescas (ver dica)
    200 g
  • mostarda
    50 g
  • crème fraîche
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 547.1 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 1009.1 kJ / 241.2 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 28.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...