Sopa de favas e hortelã

5.0 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 doses

Składniki

  • azeite
    30 g
  • mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm)
    200 g
  • curgete cortada em pedaços pequenos
    300 g
  • sal
    1 c. chá de
  • favas frescas (ver dicas)
    450 g
  • água
    800 g
  • hortelã só as folhas
    3 pés de
  • Amêndoa laminada torrada q.b. p/ guarnecer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 489.8 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 573.4 kJ / 137 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...