Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pato com ameixas
- 350 g água
- 80 g vinagre de vinho tinto
- ½ cubo de caldo de galinha esfarelado
- 8 ameixas secas s/ caroço, cortadas ao meio
- 1 estrela de anis
- 2 c. sopa de sementes de coentros
- 3 c. chá de sal grosso
- 4 c. sopa de açúcar amarelo
- 1 pato c/ pele (1500-2000 g aprox.)
- 3 folhas de louro
Puré de couve-flor e batata
- 400 g couve-flor, só os floretes
- 600 g batata, casca vermelha cortada em cubos
- 1 c. chá de sal
- 250 g leite
- 30 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4434.6 kJ / 1059.9 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 89.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1515 mg
Alternatywne przepisy
Peitos de pato com couve salteada
1 godz. 45 min
Tabuleiro salgado
Brak ocen
Perca com crosta de café
Brak ocen
Bacalhau com tapenade, tomate e cuscuz
30 min
Pescada com crosta de legumes e puré de couve-flor
40 min
Caril de bacalhau e coco
25min
Tarte de maçã com crumble e merengue vegan
1 godz. 45 min
Caril de lulas com abóbora
30 min
Fajitas de sobras de frango
1 Std. 20 Min
Puré de couve-flor com trufa
25min
Empadão de batata com brócolos e carne picada
1 Std. 20 Min
Salada coleslaw - TM6
10min