Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 70 g de chorizo en lonchas o rodajas
- 60 - 70 g de jamón serrano
- 60 - 70 g de queso manchego
-
500
g de cebolla en octavos
lub 500 g de cebolla roja - 20 g de aceite de oliva
- 30 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 cucharadas de salvia fresca picada
- 3 paquetes de obleas de masa para empanadillas (48 obleas)
- hojas de salvia fresca pequeñas (para decorar)
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 679 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 201 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de arroz con leche
9h 15min
Arroz de latas
30 min
Cremona de hojaldre rellena de setas, pollo y queso de cabra
45 min
Marañuelas de Avilés
3 godz. 15 min
Pastel de calabacín y bonito
1 godz.
Minicakes de chocolate
1h 45min
Patatas revolconas extremeñas con secreto ibérico
1 godz.
Empanadillas de maíz y beicon
2 godz. 30 min
Gratén de huevos rellenos de pollo
45 min
Gratinado de huevo y patata con atún y pimiento asado
1 godz. 15 min
Gratén de nachos
1 godz.
Nuggets de pollo y dip de queso parmesano
30 min