Flor de alcachofas confitadas con almejas en salsa verde

Flor de alcachofas confitadas con almejas en salsa verde

3.6 14 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 raciones

Składniki

  • 1400 g de aceite de oliva virgen extra
  • 4 alcachofas frescas
  • ½ limón
    3 - 4 ramitas perejil fresco
  • 3 - 5 dientes de ajo
  • 2 - 3 cucharadas de sal marina
  • 1000 g de almejas frescas
  • 100 g de vino blanco
  • 1 pellizco de sal
  • 250 g de caldo de pescado
  • 1 cucharada de maicena
  • 3 - 4 cucharadas de agua
  • 12 - 14 ramitas perejil fresco picado
Montaje
  • 4 pellizcos de sal en escamas (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 2009 mg
Białko 15.9 g
Kalorie 1360 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...