Tofu sur riz et sauce aux cacahuètes

Tofu sur riz et sauce aux cacahuètes

4.7 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

La marinade
  • 40 g de sauce soja
  • 30 g d'huile de sésame
  • 10 g de pâte de tamarin
  • 500 g de tofu nature, en dés (2 cm)
La sauce et le riz
  • 150 g de lait de coco
  • 15 g de sauce soja
  • 60 g de cacahuètes grillées à sec non salées
  • 50 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • ¼ c. à café de coriandre moulue
  • ¼ c. à café de cumin en poudre
  • 250 g de riz blanc, de type jasmin
  • 1000 g d'eau
Rissoler le tofu
  • 2 c. à soupe d'huile de sésame
  • ½ bouquet de coriandre fraîche (± 20 g), pluches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26.9 g
Kalorie 2646 kJ / 631 kcal
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...