Cari légumes au massalé

Cari légumes au massalé

2.9 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en deux
  • 4 gousses d'ail
  • 15 g de gingembre frais
  • 1 tomate coupée en deux
  • 15 g d'huile neutre
  • ½ c. à café de concentré de tomate
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de thym déshydraté
  • ½ c. à café de curcuma en poudre
  • 800 g de légumes variés (carotte, patate douce, chou-fleur, aubergine, poivron, par ex.), coupés en morceaux
  • 5 g de massalé en poudre (voir "Conseil(s)")
    2 c. à soupe de massalé, en pâte (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 855.9 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 572.8 kJ / 136.9 kcal
Tłuszcz 4.3 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 21.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...