Cari légumes au massalé

Cari légumes au massalé

2.8 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • oignon coupé en deux
    1
  • de gingembre frais
    15 g
  • gousses d'ail
    4
  • tomate coupée en deux
    1
  • d'huile neutre
    15 g
  • de thym déshydraté
    1 pincée
  • de curcuma en poudre
    ½ c. à café
  • de concentré de tomate
    ½ c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de légumes variés (carotte, patate douce, chou-fleur, aubergine, poivron, par ex.), coupés en morceaux
    800 g
  • de massalé en poudre (voir "Conseil(s)")
    50 g
    2 c. à soupe de massalé, en pâte (voir "Information(s)")

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 136.9 kcal / 572.8 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 855.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...