Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 15 g de gingembre frais
- 4 gousses d'ail
- 1 tomate, coupée en deux
- 15 g d'huile neutre
- 1 pincée de thym déshydraté
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de concentré de tomate
- 1 c. à café de sel
- 800 g de légumes variés (carotte, patate douce, chou-fleur, aubergine, poivron, par ex.), coupés en morceaux
-
50
g de massalé en poudre (voir "Conseil(s)")
lub 2 c. à soupe de massalé en pâte (voir "Information(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 572.8 kJ / 136.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 855.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili Sin Carne
30min
Tajine végétarien
35 min
Rougail morue
25 min
Umami bowl
1h 15min
Nouilles végétaliennes sauce cacahuète
30min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1 godz. 20 min
Tajine de légumes aux fruits secs
1h 15min
Goulasch aux légumes, pois chiches et chorizo
30min
Boulettes de pois chiches à l'indienne
45 min
Curry coco aux pommes de terre, butternut et champignons
40 min
Curry de patates douces, épinards et brocoli
45 min
Colombo de légumes
1óra 5p