Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre doux
- 250 g de lait
- 3 œufs
- 7 pincées de sel
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 260 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 1 c. à soupe d'huile d'olive, et 10 g
- 200 g de champignons bruns, frais, coupés en lamelles
- 300 g de mâche
- 100 g de ricotta
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1147.9 kJ / 274.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 690 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche courgette-épinard à la feta
30 Min
Tagliatelle au pesto de petits pois et œuf poché
30 Min
Quiche aux épinards et feta
1 Std. 20 Min
Pita épinards et feta
2h 25 min
Pancakes aux épinards
30 Min
Tyropita (tourte grecque au fromage de brebis)
55min
Rigatoni et pesto de mâche
20 min
Focaccia aux champignons et butternut
2h
Boulettes d'aubergine et boulgour, sauce yaourt aux herbes
1h 35min
Calzone chèvre et miel
2 godz. 15 min
Gratin de figue, chèvre et pomme de terre
1 Std.
Croque-monsieur chèvre et pesto de basilic
35 Min