![Cramique, brioche du Nord aux raisin secs Cramique, brioche du Nord aux raisin secs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7fab32a4118661fdb16e517b82c98b3d/Derivates/b44c92cd964ec7b1760f4e2d25ae3245fe301f32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de raisins secs de Corinthe
- 200 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 2 œufs, et 1 jaune pour dorer
- 100 g de beurre, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1721.9 kJ / 411.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 58.2 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min
Palets bretons à la coco
45min
Cake marbré chocolat-pistache
1 godz. 30 min
Spritz au chocolat
50min
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3u. 20min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3u. 20min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Ficelle de pain
4h 5min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min