Cramique, brioche du Nord aux raisin secs

Cramique, brioche du Nord aux raisin secs

4.4 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 parts

Składniki

  • 100 g de raisins secs de Corinthe
  • 200 g de lait
  • 20 g de levure boulangère fraîche
  • 500 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 2 c. à soupe de sucre en poudre
  • 1 pincée de sel
  • 2 œufs et 1 jaune pour dorer
  • 100 g de beurre en morceaux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 58.2 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1721.9 kJ / 411.5 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 62.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...