Cramique, brioche du Nord aux raisin secs

Cramique, brioche du Nord aux raisin secs

4.4 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 parts

Składniki

  • de raisins secs de Corinthe
    100 g
  • de lait
    200 g
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
  • de farine et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • de sucre en poudre
    2 c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • œufs et 1 jaune pour dorer
    2
  • de beurre en morceaux
    100 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 411.5 kcal / 1721.9 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 62.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 58.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...