![Pain aux céréales, abricots et figues Pain aux céréales, abricots et figues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ae17c3ed0febe6591332d65c71e5f094/Derivates/0cff25b0d7329580cb680428826bd8bf4ed5c576.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé complet, et un peu pour fariner
- 250 g de farine aux sept céréales
- 50 g d'abricots secs
- 50 g de figues sèches
- 20 g de graines de tournesol
- 20 g de graines de sésame
- 10 g de sel
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 999.9 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 391.4 mg
Alternatywne przepisy
Briochettes parisiennes
4h 5min
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1 godz. 40 min
Baguette tradition
15h 25min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain complet vapeur
4 Std.
Petits pains de seigle
12óra
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pain maison au maïs
2h 30min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Brioche extra crémeuse
2h 15min