Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 6 jaunes d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
-
40
g de fécule de maïs
lub 60 g de farine de blé - 3 bandes de zeste de citron jaune
- cassonade, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Morue à la méditerranéenne
1 Std. 25 Min
Crème-dessert au caramel
3 Std.
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Crème à la fraise et au yaourt
3h 20min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30min
Gâteau de semoule aux fruits
1h 50 min.
Crème dessert aux noisettes
2 Std. 40 Min
Croustillants à la noisette
45min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Flan sans pâte
6 Std.
Crème dessert au chocolat
25min