Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 g de feuilles de gélatine alimentaire, et un récipient d'eau froide
- 500 g de fraises, coupées en deux
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de yaourt à la grecque
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807 kJ / 193 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Semifreddo (parfait glacé)
9h
Chocolat liégeois
4h 30min
Gâteaux vapeur à l'abricot
45min
Pannacotta à la pâte à tartiner
2 Std. 20 Min
Poudre d'épluchures de pomme aux épices
50min
Crèmes aux framboises
4h 25min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Cake marbré chocolat-pistache
1 Std. 30 Min
Crème dessert citron et menthe
2h 12min
Financiers pistache et framboise
35min
Crème brûlée à la portugaise
25 Min