Poulet braisé sauce pimentée sucrée 🌶️

Poulet braisé sauce pimentée sucrée 🌶️

4.5 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
4 portions

Składniki

La veille
  • 2 gousses d'ail
  • 1 cm gingembres frais
  • 4 cuisses de poulet
  • 20 g de citronnelle fraîche émincée
  • 2 c. à soupe de coriandre fraîche hachée
  • 2 c. à soupe de sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 1 c. à soupe de sauce de soja
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre
  • 2 c. à café de grains de poivre noir, concassés
Le jour même
  • 1 gousse d'ail
  • 70 g de vinaigre blanc
  • 30 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 1 ½ c. à soupe de sucre en poudre
  • 1 ½ c. à soupe de piment de Cayenne en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1508.6 mg
Białko 57.9 g
Kalorie 3324.3 kJ / 794.5 kcal
Tłuszcz 55.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Węglowodany 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...