Poulet à la jamaïcaine

Poulet à la jamaïcaine

4.7 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    50 g
  • piment rouge frais
    1
    1 c. à café de piment séché en flocons
  • gousse d'ail
    1
  • de vinaigre
    20 g
  • de rhum ambré
    1 c. à soupe
  • de sauce de soja
    1 c. à soupe
  • de concentré de tomate
    20 g
  • de sucre roux
    15 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de cumin en poudre
    ½ c. à café
  • de thym déshydraté
    1 pincée
  • de cannelle en poudre
    2 pincées
  • de gingembre en poudre
    2 pincées
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    2 pincées
  • de clous de girofle en poudre
    1 pincée
  • de poivre noir moulu
    2 pincées
  • de paprika doux en poudre
    1 c. à soupe
  • de sel
    2 c. à café
  • de filets de poulet
    600 g
    600 g de cuisses de poulet, avec os et peau
  • romarin frais effeuillé
    1 brin
  • d'eau
    500 g
  • beurre pour le plat

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 259 kcal / 1083.5 kJ
Białko 34.9 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 1469.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...