Porc aux légumes à la sauce sriracha 🌶️🌶️

Porc aux légumes à la sauce sriracha 🌶️🌶️

4.6 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 3 c. à soupe de fécule de maïs
  • 1 c. à soupe de bicarbonate de sodium
  • 4 c. à soupe de sauce de soja (35 g)
  • 4 c. à soupe d'huile
  • 1 c. à soupe de piment en poudre
  • 2 pincée de sel
  • 2 c. à soupe d'eau
  • 400 g d'échine de porc, désossée en morceaux (2 cm)
  • 110 g d'eau
  • 2 c. à soupe de sauce hoisin (sauce barbecue chinoise)
  • 2 - 3 c. à soupe de sauce sriracha à ajuster en fonction des goûts
  • 2 gousse d'ail
  • 2 branches de céleri en bâtonnets
  • 5 carottes en bâtonnets
  • 1 poivron rouge en lanières
  • 2 cm gingembres frais en lamelles
  • 1 oignon émincé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1261.7 mg
Białko 24.1 g
Kalorie 1426.1 kJ / 340.9 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 25.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...