Poulet rôti, salade de haricots blancs au pesto de roquette

Poulet rôti, salade de haricots blancs au pesto de roquette

4.8 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Poulet rôti et sauce aux herbes
  • cuisses de poulet, avec os et peau
    4
  • de sel
    1 c. à café
  • gousses d'ail
    3
  • de piment séché en flocons (opcjonalnie)
    ½ c. à café
  • citron jaune (le zeste et 30 g de jus)
    1
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de persil frais
    5 g
  • de feuilles de coriandre fraîche
    10 g
  • de vinaigre de vin rouge
    10 g
  • d'échalotes
    60 g
Salade de haricots blancs au pesto de roquette
  • de parmesan en morceaux
    25 g
  • de roquette
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de jus de citron
    20 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • d'éclats d'amandes
    30 g
  • d'eau
    100 g
  • de haricots blancs en boîte rincés et égouttés
    800 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 712 kcal / 2981 kJ
Białko 55 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...