Quiche lorraine, façon baguette

Quiche lorraine, façon baguette

4.6 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 pièces

Składniki

  • 3 œufs
  • 60 g de lait
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre noir, moulu
  • 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 100 g de poireaux détaillés en tronçons (2 cm)
  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 150 g de gruyère en morceaux (2 cm)
  • 100 g de crème fraîche
  • 2 baguettes
  • 80 g de lard en tranches détaillé en lanières (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 29.9 g
Kalorie 2698.8 kJ / 645 kcal
Tłuszcz 20.7 g
Węglowodany 85.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...