Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 60 g de lait
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre noir, moulu
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
- 100 g de poireaux détaillés en tronçons (2 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de gruyère en morceaux (2 cm)
- 100 g de crème fraîche
- 2 baguettes
- 80 g de lard en tranches, détaillé en lanières (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2698.8 kJ / 645 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 85.4 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
Alternatywne przepisy
Gratin de hachis et cornettes
1 Std. 10 Min
Croûtes au fromage au four
35min
Pain à la patate douce et à la banane
2h
Pain plissé margherita
3h 15min
Salade au cervelas et fromage
25 Min
Risotto alle cinque P
30min
Barres aux noix
1h 40min
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35min
Tartines à la salade d’œufs
15 Min
Filet de porc au four avec du riz
1 Std. 20 Min
Saucisse rôtie, légumes et sauce à l’oignon
45min
Pâtes au four rapides
55 min