Stufato con patate e champignon

Stufato con patate e champignon

3.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di carote a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di olio vegetale
  • 150 g di cipolle tagliate in otto spicchi
  • 250 g di funghi champignon tagliati in quarti o in otto parti
  • 200 g di mezza panna per salse
  • 950 g di acqua
  • 2 cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato
  • ½ cucchiaino polvere di semi di carvi (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di paprica dolce
  • 800 g di patate, a pasta gialla densa a cubetti (1 cm)
  • 25 g di amido di mais (maizena)
  • 3 cipollotti tagliati ad anelli sottili

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 696 mg
Białko 9 g
Kalorie 1687 kJ / 403 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...