Saumon au four et tagliatelle de courgette

Saumon au four et tagliatelle de courgette

4.6 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de courgettes extrémités coupées et en tronçons de la taille du poussoir
    800 g
  • citron jaune non traité
    1
  • filets de saumon frais, parés et désarêtés (environ 150-200 g chacun)
    4
    4 filets de saumon surgelés, avec ou sans peau, (environ 150-200 g chacun)
  • de sel
    ½ c. à café
  • de persil frais effeuillé
    20 g
  • gousses d'ail
    4
  • de tomates séchées à l'huile égouttées, huile réservée
    100 g
  • de piment de Cayenne en poudre (opcjonalnie)
    ½ c. à café
  • d'eau
    500 g
  • persil frais pour la garniture

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 485.3 kcal / 2030.4 kJ
Białko 36.6 g
Tłuszcz 28.4 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 469.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...