Salade de crevettes épicées, carottes et concombres émincés

Salade de crevettes épicées, carottes et concombres émincés

4.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • de concombres en tronçons de la taille du poussoir
    600 g
  • de carotte de la taille du poussoir
    100 g
  • de cacahuètes, grillées et salées
    60 g
  • gousses d'ail
    4
  • piment frais (opcjonalnie) épépinées et coupées en deux
    1
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de paprika doux en poudre
    ½ c. à café
  • de crevettes cuites, décortiquées
    500 g
  • de citronnelle fraîche finement hachée (environ 2 mm)
    10 g
  • de jus de citron vert, fraîchement pressé
    35 g
  • de miel
    30 g
  • de coriandre fraîche
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 358.9 kcal / 1501.5 kJ
Białko 22.8 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 1202.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...