Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de petites courgettes, de la taille de la goulotte
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 - 5 brins de persil frais
- 100 g de poivron rouge, coupé en morceaux (4 cm)
- 50 g de poivron vert, coupé en morceaux (4 cm)
- 100 g d'aubergine, coupée en morceaux (3 cm)
- 15 g de champignons déshydratés
- 1 gousse d'ail
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 ½ c. à café de poivre noir moulu
- 3 pincées de paprika
- 50 g d'huile d'olive
- 200 g de purée de tomates en conserve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 812.8 kJ / 194.3 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 987.2 mg
Alternatywne przepisy
Onigiris au saumon, wasabi et shiso
1h
Pad thaï au tofu épicé
1h 50 min
Arancini aux girolles et Mont-d'Or
1h
Gratin de spirales de patate douce au poulet
1sa 10 dk
Cuillère à café de chocolat
3 Std. 25 Min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Galette de ratatouille
1sa 30 dk
Rouleaux d'été végétariens
1h
Pozole Blanco
1h 5 min
Bûche sushi, mangue, saumon, avocat et chips de gingembre
2 Std.
Fougasse mentonnaise
3h 15min
Tarte couronne tapenade-tomate
45 dk