Pâtes au pesto blanc

Pâtes au pesto blanc

3.8 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 85 g de cerneaux de noix
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • 115 g de parmesan coupé en morceaux
  • 2 c. à café d'origan frais haché finement
  • 115 g de ricotta fraîche
    115 g de fromage de chèvre
  • 910 g d'eau
  • 450 g de pâtes sèches type penne
  • 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts et un peu pour le service
  • poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 60 g d'huile d'olive extra vierge

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 985 mg
Białko 20 g
Kalorie 2318 kJ / 554 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...