Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 espressos (machine à café ou café instantané)
- 50 g de noisettes
- 100 g d'amandes décortiquées
- 150 g de sucre en poudre
- 20 g d'huile de noisette
- 300 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 30 g de sucre glace
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 400 g de lait
- cacao en poudre, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 3220.1 kJ / 769.6 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 56.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 85.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouza (crèmes à la noisette)
3h 30min
Café à l'amande
25min
Praliné maison rapide
1h
Calas de la Nouvelle-Orléans (beignets de riz)
1h
Gâteau pâtissier aux pommes en spirales
1 Std. 20 Min
Café à la pistache
25min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5min
Cupcakes roses
3 Std. 40 Min
Minipains façon bretzel
2h
Brioche feuilletée
5h
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min
Pannacotta façon cappuccino
4 godz. 30 min