Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes décortiquées
- 130 g de sucre en poudre
- 4 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 10 g de beurre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 8 feuilles de brick, coupées en deux
- 1 jaune d'œuf
- huile de friture
- 500 g de miel chaud
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1039 kJ / 247 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35 min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7小时 5 分钟
Cupcakes au chocolat et au beurre de cacahuètes
1 godz. 10 min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Tarte aux fraises et noisettes
2h 40min
Pain perdu
25 min
Courtesan au chocolat
3h 15min
Sablés dominos
2h
Makrouts (biscuits de semoule aux dattes)
1h 15min
Roulé à la pâte à tartiner
25 min
Palets bretons à la coco
45 min
Cheesecake aux speculoos
1h