Baklavas aux amandes et aux pistaches

Baklavas aux amandes et aux pistaches

4.6 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
20 pièces

Składniki

  • d'amandes non émondées
    250 g
  • de pistaches, non salées
    250 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • d'eau de fleur d'oranger
    4 c. à soupe
  • de miel
    250 g
  • d'eau
    80 g
  • citron jaune zeste et jus
    1
  • de beurre fondu
    100 g
  • de pâte filo (ou phyllo) coupée en deux
    250 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 267 kcal / 1111 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...