Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes non émondées
- 250 g de pistaches, non salées
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 4 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 250 g de miel
- 80 g d'eau
- 1 citron jaune, zeste et jus
- 100 g de beurre fondu
- 250 g de pâte filo (ou phyllo), coupée en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1111 kJ / 267 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Mochis chocolat
2j 10 menit
Crème au beurre à la meringue suisse
50 menit
Chemin de fer
3h 20 min
Nouilles à ramen
1j
Ravioli aux agrumes et à la menthe, confit de tomates cerise
1 Std. 40 Min
Cheesecake speculoos et caramel
2h 45 min
Gâteau à l’orange
50 menit
Pain au curry
1 Std. 15 Min
Harcha (galettes de semoule)
1h 10 min
Gâteau damier
2j
Cheesecake aux speculoos
1j