Petits moelleux pistache, glaçage chocolat

Petits moelleux pistache, glaçage chocolat

4.4 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
10 pièces

Składniki

La ganache
  • 75 g de chocolat noir
  • 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 50 g de beurre en morceaux
  • 1 c. à soupe de sirop d'agave
Les moelleux
  • 100 g de beurre
  • 100 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 40 g de pâte de pistache
  • 75 g de farine de blé
  • ½ c. à café de levure chimique
  • pistaches, décortiquées et non salées (opcjonalnie) pour le décor

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 4 g
Kalorie 1174 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...