Gâteau à la fleur d'oranger et amandes

Gâteau à la fleur d'oranger et amandes

4.3 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
8 parts

Składniki

  • beurre pour le moule
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de poudre d'amande
    150 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    15 - 20 g
  • zeste d'orange râpé
    1
  • d'arôme d'amande amère
    5 gouttes
  • de sel
    1 pincée
  • de miel
    20 g
  • de mascarpone
    50 g
  • de beurre mou voire pommade
    75 g
  • d'amandes effilées
    30 g
  • de sucre glace maison
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 334.6 kcal / 1395.9 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 20.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 84.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...