![Gâteau à la fleur d'oranger et amandes Gâteau à la fleur d'oranger et amandes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42118f7fb9b29cc5890fcc6cddeaa35b/Derivates/6049b3b87acf9ebacb530efb548f58a3dec25c73.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de poudre d'amande
- 15 - 20 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 zeste d'orange râpé
- 5 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pincée de sel
- 20 g de miel
- 50 g de mascarpone
- 75 g de beurre mou, voire pommade
- 30 g d'amandes effilées
- 2 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1395.9 kJ / 334.6 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 84.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
12h 25min
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Couronne de l'Avent
1h
Tarte amandine aux poires
2h 30min
Gâteau aux pommes
1h
Cake orange-pavot
1h
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake à la crème de marrons
1h
Moelleux citron-myrtille
1ч. 5 мин.
Tarte aux fraises et noisettes
2h 40min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1h