Gâteau à la fleur d'oranger et amandes

Gâteau à la fleur d'oranger et amandes

4.5 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
8 parts

Składniki

  • beurre pour le moule
  • 3 œufs
  • 80 g de sucre en poudre
  • 150 g de poudre d'amande
  • 15 - 20 g d'eau de fleur d'oranger
  • 1 zeste d'orange râpé
  • 5 gouttes d'arôme d'amande amère
  • 1 pincée de sel
  • 20 g de miel
  • 50 g de mascarpone
  • 75 g de beurre mou voire pommade
  • 30 g d'amandes effilées
  • 2 c. à soupe de sucre glace maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 84.4 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1395.9 kJ / 334.6 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...