Zupa krem z buraków

Zupa krem z buraków

4.9 55 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oleju
  • 450 g czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 120 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 750 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty chili, mielonego
  • 3 łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 ½ łyżeczki chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
  • 180 g śmietanki sojowej plus dodatkowo 6 łyżek
  • 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki syropu z agawy
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 914.5 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 641.8 kJ / 153.4 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 17.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...