
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry40 g
-
żółtej pasty curry1 łyżka
-
oleju plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia (ok. 500 g)20 g
-
dyni Hokkaido pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)800 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
wody300 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
sosu sojowego2 łyżki
-
pestki dyni uprzednio uprażone, do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
makaronu ryżowego, suchego Vermicelli (100 g), połamanego na 5-7 cm kawałki½ opakowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
765.3 kcal /
3201.9 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
123 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Sód
691 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska