Urządzenia i Akcesoria
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 łyżka żółtej pasty curry
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia (ok. 500 g)
-
800 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
400 g mleczka kokosowego
-
300 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżki sosu sojowego
-
pestki dyni uprzednio uprażone, do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
½ opakowania makaronu ryżowego, suchego Vermicelli (100 g), połamanego na 5-7 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
691 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
3201.9 kJ /
765.3 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Węglowodany
123 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50min
Kanapeczki z pieczonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
3h 15min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1h
Biała zupa chili z kurczakiem; Bułeczki na parze; Lemoniada z kolendry i cytrusów
1h
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20min
Zupa krem z topinamburu
2h 10min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50min
Zupa krem z dyni z curry
35min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Pikantna zupa dyniowa
25min