Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
-
15 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków
-
150 g napoju sojowego plus dodatkowa ilość do posmarowania (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki cukru
-
¾ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g oleju
-
¾ łyżeczki soli
-
100 g zielonej soczewicy, suszonej
-
500 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
⅓ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
5 g sosu sojowego
-
czarnuszka do posypania (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
177 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
603.6 kJ /
144.3 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Wegańskie burgery
45 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 godz. 20 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min