Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
320 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
2 łyżeczki soli
-
600 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych600 g różyczek brokułu świeżych
-
8 łyżek jogurtu naturalnego gęstego
-
12 łyżek kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
8 łyżek szczypiorku posiekanego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1231.5 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
620.8 kJ /
148.4 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min