Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
160 g zielonej soczewicy, suszonej
-
160 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
80 g zielonych oliwek, bez pestek80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
24 liście sałaty pokrojonych na kawałki
-
4 pomidory pokrojone w kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
843.3 mg
Białko
17.2 g
Kalorie
1229.9 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
54.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min