Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
80 g zielonej soczewicy, suszonej
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
40 g zielonych oliwek, bez pestek40 g czarnych oliwek, bez pestek
-
12 liści sałaty pokrojonych na kawałki
-
2 pomidory pokrojone w kostkę
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
845.3 mg
Białko
17.2 g
Kalorie
1229.9 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
54.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min