Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
10 - 12 liści bazylii, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
260 g krojonych pomidorów, z puszki2 pomidory (ok. 260 g), pokrojone na kawałki
-
340 g wody
-
2 szczypta oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypta papryki słodkiej, mielonej
-
szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
120 g makaronu pełnoziarnistego, suchego, typu farfalle lub penne, o czasie gotowania 8-10 min
-
40 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół40 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
2 łyżki słonecznika łuskanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
912.5 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1559.8 kJ /
372.8 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
46.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50 min