Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem

Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem

4.7 56 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 4 jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (ok. 500 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 600 g jogurtu naturalnego
  • 40 g miodu
  • 4 łyżki orzechów, mieszanych posiekanych, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 98.1 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1129.5 kJ / 270 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 42.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...