Urządzenia i Akcesoria
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
120 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
800 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
240 g jogurtu greckiego
-
2 łyżeczki octu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 jajka
-
180 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
4 łyżeczki koperku, świeżego posiekanego
-
8 - 9 łyżek wody (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1422.2 mg
Białko
18.3 g
Kalorie
1341.5 kJ /
320.6 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
49.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min