Piadina romagnola farcita

Piadina romagnola farcita

5.0 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
5 pezzi

Składniki

Piadine
  • 130 g di latte
  • 50 g di strutto
  • 250 g di farina tipo 0
  • ½ bustina di lievito istantaneo per torte salate
  • 5 g di sale
Farcia
  • 2 scalogni a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di scarola lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 10 olive taggiasche denocciolate
  • 75 g di prosciutto crudo di Parma a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10.8 g
Kalorie 1478 kJ / 535 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 41.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...