Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di latte
- 1 cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 00 - 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pancarrè
5h
Panini all'olio
3h 10min
Rosette
5 godz. 20 min
Crackers classici
3h
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Ciabattine veloci
3h 10min
Grissini di pane
4 Std.
Panini dolci al latte
2 Std. 40 Min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Mantovanine
2h 45min
Piadina romagnola farcita
55min
Pagnotta casereccia
5 Std. 10 Min