Focaccia all'olio extravergine di oliva

Focaccia all'olio extravergine di oliva

4.7 213 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
10 porzioni

Składniki

Impasto
  • 170 g di patate precedentemente sbollentate per 20 minuti e sbucciate
  • 215 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 500 g di farina tipo 1
    500 g di farina tipo 00
  • 35 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 10 g di sale
Terminare la preparazione
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 20 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.2 g
Kalorie 1141 kJ / 272.7 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 40.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...