Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 170 g di patate, precedentemente sbollentate per 20 minuti e sbucciate
- 215 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 00 - 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1141 kJ / 272.7 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane barese
6h 15 min
Gnocco emiliano
4 Std. 50 Min
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Focaccia alle olive
2 godz.
Focaccia al rosmarino
2 godz. 30 min
Focaccia alla crema di formaggi
2 Std. 10 Min
Grissini di pane
4 godz.
Panini al latte
4 Std. 50 Min
Focaccia classica ad alta idratazione
5h
Tigelle
3 Std. 50 Min
Gnocco fritto
1h 5 min
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min