Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito in polvere (8 g) - 400 g di farina di kamut
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 2 spicchi di aglio
- 5 - 6 acciughe sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
200
g di pomodori perino tipo San Marzano, senza semi, a pezzi
lub 200 g di pomodori pelati in scatola - 1 cucchiaino raso di sale
- 1 cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Focaccia croccante
2h 10min
Focaccia alle olive
2h
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35min
Focaccine fantasia
2u. 5min
Schiacciatina
2u. 20min
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Pizza bianca alla rucola
1h 35min
Pizza alla marinara
1h 35min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min