Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito in polvere (8 g) - 400 g di farina di kamut
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 2 spicchi di aglio
- 5 - 6 acciughe sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
200
g di pomodori perino tipo San Marzano, senza semi, a pezzi
lub 200 g di pomodori pelati in scatola - 1 cucchiaino raso di sale
- 1 cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alle olive
2h
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Pizza frescolina
1h 40min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 Std.
Focaccine fantasia
2 Std. 5 Min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55min
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5 godz. 30 min
Focaccia alla crema di formaggi
2 Std. 10 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35min
Focaccine integrali farcite
3hod.
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Pizza bianca alla rucola
1h 35min