Pizzette marinare
TM31 TM5 TM6

Pizzette marinare

4.8 (80 ocen)

Składniki

Impasto

  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    lub 1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco
    lub 2 cucchiaini di lievito in polvere (8 g)
  • 400 g di farina di kamut
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale

Farcitura

  • 2 spicchi di aglio
  • 5 - 6 acciughe sott'olio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodori perino tipo San Marzano, senza semi, a pezzi
    lub 200 g di pomodori pelati in scatola
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 cucchiaino di origano secco

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1213 kJ / 290 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
36.6 g
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy