Pizzette marinare

Pizzette marinare

4.8 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di lievito di birra fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito in polvere, (8 g)
  • di farina di kamut
    400 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    60 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • spicchi di aglio
    2
  • acciughe sott'olio
    5 - 6
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di pomodori perino tipo San Marzano, senza semi, a pezzi
    200 g
    200 g di pomodori pelati, in scatola
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di origano secco
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 290 kcal / 1213 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 36.6 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...