Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
- 100 g di strutto
- 500 g di farina tipo 00
- 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
- 10 g di sale
Farcia
-
250
g di formaggio Squacquerone
lub 250 g di crescenza - 100 g di rucola
- 1 pizzico di sale
- 150 g di prosciutto crudo di Parma a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2711 kJ / 648 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Focaccia tramezzino
2小时 5 分钟
Focaccine fantasia
2小时 5 分钟
Baguette
4 godz.
Grissini stirati
2h
Pane alle olive
2 Std. 20 Min
Letterine segnaposto
5 Std. 15 Min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3h 45min
Attorcigliati al sale marino
3 Std. 15 Min
Piadina romagnola farcita
55min
Pane per hamburger
3h 20min
Mantovanine
2 Std. 45 Min
Tigelle
3 godz. 50 min