Rustici alla carbonara

Rustici alla carbonara

4.7 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 pezzi

Składniki

Ripieno
  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 120 g di guanciale a cubetti o striscioline
  • 250 g di latte intero
  • 25 g di farina tipo 00
  • ⅓ di cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 3 tuorli
Terminare la preparazione
  • 1 uovo sbattuto
  • 2 dosi di pasta sfoglia veloce, stesa (vedere consigli)
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 497.8 mg
Białko 10 g
Kalorie 2433 kJ / 582 kcal
Tłuszcz 45.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 24.3 g
Węglowodany 34.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...