Nidi di tagliolini in salsa di carciofi e bottarga con riccioli di tuorli

Nidi di tagliolini in salsa di carciofi e bottarga con riccioli di tuorli

4.0 13 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Tagliolini
  • 200 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • 1 bustina di zafferano in polvere
Preparazione
  • 2 uova fredde di frigorifero
  • 1000 g di acqua
Crema di carciofi
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di cipolla bianca a pezzi
  • 1 rametto di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di cuori di carciofo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 100 g di mascarpone
  • 1 cucchiaio di bottarga in polvere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 572.5 mg
Białko 26.2 g
Kalorie 2404.8 kJ / 574.8 kcal
Tłuszcz 34.7 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Węglowodany 42.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...