Frittelle di patate

Frittelle di patate

3.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 750 g di patate a pasta farinosa a pezzi che entrino interi attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
  • 100 g di cipolla a metà
  • 1 - 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
  • 70 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
  • ¼ - ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 - 1 ½ cucchiaio di farina tipo 00 (opcjonalnie)
  • olio di arachidi
  • 200 g di panna acida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 455.5 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 1758 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 20.3 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 45.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...