Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a metà
- 750 g di patate a pasta farinosa, a pezzi che entrino interi attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
- 1 - 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
- 70 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- ¼ - ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- olio di arachidi
- 200 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 455.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Frittata di linguine
35min
Tortilla di patate al vapore
45 Min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1 Std. 10 Min
Soufflè di tagliolini
1h 30min
Infuso freddo vaniglia e mirtilli
3 Std.
Bortellina
30 Min
Rösti svizzero (TM6)
9hod.
Torta di paccheri in piedi con prosciutto e piselli
1h 30min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby®
1 Std. 10 Min
Cheesecake al torroncino
4h 30min
Braciole pugliesi
1 Std.